Lokacija Apartmana – Pećine, Rijeka

Pećine su dio Rijeke koje je ime dobilo po pećinama. Naime, čitavo pećinsko podmorje ispunjeno je atraktivnim spiljskim prostorima, koje su, međutim, danas uglavnom zagrađene ili ostale nedostupne. Kao jedna od posljednjih “autentičnih” morskih pećina ostala je ona u perivoju VIlle Gelletich.

Turistička tradicija Pećina

Na uskoj crti između mora i brijega nastale su stare pećinske vile, od kojih je jedna i Villa Anica. U svakom slučaju – elitno je to mjesto, koje se može podičiti najdužom turističkom tradicijom u gradu.

Ta četvrt vila prožeta je nostalgičnim austrougarskim duhom, osebujnim urbanizmom i raskošnim zelenilom koje okružuje maštovite građevine.

Hotel Jadran - Apartman Villa Anica - Rijeka, Pećine

Uz vile, tu je i hotel Jadran, poseban po tome što je bio među prvima u svijetu sagrađen u armiranom betonu s temeljima u moru. Hotel danas ima sobu koja nosi ime po Ivani Brlić – Mažuranić u kojoj je slavna književnica uvijek odsjedala kada bi stigla u posjetu svojim unucima koji su živjeli u susjednoj Vili Ružić.

Većina vila i hotela izgrađena je u svega nekoliko desetljeća na prijelazu iz XIX u XX stoljeće, kada ovo područje doživljava snažan turistički razvoj. Najstarija plaža na Pećinama izgrađena je 1885.godine ispod Palazzina na Piramidi.

Plaže u blizini apartmana

Plaže na Pećinama spadaju među najljepše riječke plaže, a danas ih ima ukupno sedam. Šljunčana plaža Sablićevo, (udaljena 100m od apartmana Villa Anica) prozvana je “najljepšim morskim žalom riječke rivijere”, a susjedna plaža Glavanovo zbog svog plitkog ulaza u more najčešći je izbor za starije osobe i obitelji s djecom. Između njih smjestile su se plaže Vila Olga i hotela Park, a prema istoku grada ostale su još plaže Srebrena, Ružićevo i Grčevo, koja je postala centar ljetnog života otkako je na njoj otvoren bar Pajol.

Ne smijemo zaboraviti na one koji dolaze sa svojim kućnim ljubimcima – u neposrednoj blizini apratmana (200m), nalazi se i plaža za pse. Plaža je i nama vrlo ugodna za kupanje – ima sitne kamenčiće, ograđena je te ima tuš.

Shopping

Za one koji vole ljetnu dokolicu nadopunjavati ugodnom kupovinom, može se spomenuti da je u blizini Ville Anice (200m), već desetak godina, veliki Tower Center, koji u svojih preko 200 prodajnih prostora nudi vrlo raznoliku ponudu trgovačkih marki, uz ljekarnu, restaurant te Cinestar – kompleks kino dvorana.