Apartman Villa Anica Rijeka

Dolaskom u Villu Anicu, dobivate nešto od suvremenog gradskog predaha (city break), ali i nešto od zavodljivo nostalgične prošlosti.

Kao i sve vile iznad nekadašnje ceste Marije Dorotheje (žene tadašnjeg ugarskog potkralja) i ova je podignuta na zemljištu obitelji Polić. Ta obitelj dala je Janka Polića Kamova, pisca Isušene kaljuže (1909.) modernističkog romana koji prethodi djelima Franza Kafke i Jamesa Joycea.

No, da je Rijeke grad koji nudi puno različitih priča vidi se iz toga, što su u ovom kvartu, unutar nekoliko stotina metara, rođeni i veliki njemački pisac Ödön von Horvath (Priče iz Bečke šume), te talijanski pisac magičnog realizma Enrico Morovich.

Kako na Pećinama dolazi do stalnog prožimanja različitih vremena, da li nas može iznenaditi da je obližnji hotel Jadran bio otvoren 28. lipnja 1914., na dan kad je ubojstvom nadvojvode Franje Ferdinanda u Sarajevo, završilo dugo 19. stoljeće i započeo prvi svjetski rat, a život se tako neugodno ubrzao.

Sjedeći u vrtu Ville Anice možete potražiti krhotine prošlosti, koje su u Rijeci nekako zagonetno – gotovo nemarno! – porazbacane, ali možete i gledati plavo more, čudesni Kvarnerski zaljev, koji je spominjao još Dante Alighieri u Božanstvenoj komediji, a kojem je i drugi slavni talijanski pjesnik, Gabriele D’Annunzio posvetio Kvarnersku pjesmu. I ljepota, i politika, i puno strasti… dok lišće šumi za ljetna maestrala.

Zašto odabrati apartman Villa Anica – Rijeka?

Apartmani u Rijeci - Zašto odabrati apartman Villa Anica?

U cijenu je uračunata boravišna pristojba.